Uvod u MAPA projekt

Sažetak projekta:

Projekt MAPA usmjeren je na jačanje statusa zaštićenih dijelova programskog područja na tri lokacije – područje Silbe i Silbenskih grebena (HRV), Parco Conero i Foce Trigno (ITA), koji će zajedno nositi naziv Marine Adriatic PArks ( MAPA).

Aktivnosti izgradnje kapaciteta i podizanja svijesti koje se provode kroz zajedničke radionice i treninge potaknut će aktivno građanstvo i učiniti ih ambasadorima MAPA-e. Uspostava lokalnih vijeća za suradnju (LCC) promiče očuvanje bioraznolikosti. Kroz pilot akciju opremanja ciljnih skupina organizirat će se promocija pescaturizma kao gospodarske djelatnosti koja ima minimalan negativan utjecaj na okoliš. Projektni partneri uspostavit će zajedničku interaktivnu MAPA platformu za procjenu statusa morskih staništa i vrsta te uključiti lokalne zajednice u provođenje aktivnosti praćenja.

Cilj projekta MAPA je podizanje svijesti ciljnih skupina o važnosti održivog morskog ekosustava, kroz procjenu bioraznolikosti i provedbu zajedničke strategije i akcijskog plana o kapitalizaciji zaštićenih područja.

Osnovne informacije o projektu:

Nauči više i zaprati naše društvene mreže:

Upoznaj naše partnerstvo: